Poslovni forum menadžera

Dodik: Bez uspješnog vođstva nema sređenog javnog sistema

  • 19.03.2019. 21:11

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na Poslovnom forumu menadžera u Bijeljini da bez uspješnog vođstva na različitim nivoima nema sređenog poslovnog, političkog ni bilo kog javnog sistema.

"U globalnom svijetu stvari se mijenjaju gotovo dnevno i čovjek, ako želi da bude uspješan rukovodilac, mora da bude upućen, informisan i edukovan o novim trendovima", rekao je Dodik novinarima. 

Prema njegovim riječima, najveću odgovornost imaju ljudi na rukovodećim i vodećim pozicijama, ali je edukacija i obrazovanje kroz čitav život potreba svih. 

Dodik je pohvalio organizaciju foruma i zahvalio Bijeljini kao domaćinu, kao i Vladi Republike Srpske i brojnim firmama koje su sponzorisale njegovo održavanje. 

Dodik je na završetku prvog dana foruma učestvovao na panelu o ulozi žena menadžera i lidera i ocijenio da žene na rukovodećim mjestima pokazuju invenciju, posvećenost i istrajnost na pitanjima koje žele da urade i da im treba pružiti svaku vrstu podrške. 

"Kroz svoj rad podržavao sam aktivnosti i prava žena, što govori činjenica da je žena u prethodnom periodu bila predsjednik Vlade, a sada je predsjednik Republike Srpske", istakao je Dodik. 

On kaže da to, u ovom tradicionalno konzervativnom društvu, govori o opredjeljenju u Republici Srpskoj za isti tretman svih. 

"Sve zavisi od toga imate li ideju, hoćete li da radite, jeste li posvećeni, koliko ste spremni da se žrtvujete i da u tom pogledu istrajete", poručio je Dodik. 

Peti put poslovni forum organizovao je Centar za edukaciju "Pro eduka" iz Banjaluke, a na skupu u Bijeljini okupljeno je više od 300 učesnika iz zemalja regiona koji će tokom dva dana predstaviti nove trendove i dobru praksu u biznisu. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана