Svjetski kongres preduzetnika

Đokić: Srpska kreira ambijent za investiranje

  • 17.10.2019. 13:48

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas na Svjetskom kongresu preduzetnika u Skoplju da Srpska ulaže maksimalne napore na reformisanju zakonodavstva da bi ono bilo stimulativno za svakoga ko želi da investira u Republiku Srpsku.


"U Republiku Srpsku je u posljednjih šest godina investirano više od dvije milijarde KM i to najvećim dijelom u oblasti energetike i infrastrukture", istakao je Đokić u obraćanju učesnicima Kongresa.

On je naglasio da Republika Srpska u energetici vidi jedan od najvažnijih stubova razvoja, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

"Poštujući osnovni cilj ovog skupa, a to je da doprinosimo povezivanju investicija i sveukupno ekonomija država u našem regionu, moram da istaknem da mi sa Srbijom imamo izvanrednu saradnju. Radimo na dodatnom razvoju saradnje sa Hrvatskom. Značaj konferencije je veći jer znamo da ovakvi skupovi podstiču dijalog i donose različita iskustva koja mogu dati snažan doprinos kvalitetnijem i bržem povezivanju država i naroda ovog regiona", istakao je Đokić.

On je dodao da Srpska teži da ostvari što bolje ekonomske rezultate, te da bilježi godišnji privredni rast od 3,2 odsto.

"Do sada su postignuti ozbiljni rezultati", rekao je Đokić.

Đokiću će večeras biti uručena prestižna internacionalna nagrada i priznanje koje se dodjeljuje zajednicama i institucijama sa izvršnim ovlaštenjima za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poslovne klime i preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi "Globallocal".

Na Kongresu učestvuje oko 500 preduzetnika, akademika, naučnika, te predstavnika vladinog i nevladinog sektora.

Cilj skupa je jačanje saradnje sa posebnim osvrtom na osnaživanje komercijalnih i ekonomskih veza, kao i promovisanje investicionih potencijala zemalja učesnica.

Kongres, koji se održava pod pokroviteljstvom Vlade Sjeverne Makedonije, Skoplju počeo je juče, a završava se sutra. 

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије