Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Zajednički cilj - jaka Srpska

  • 29.03.2019. 20:57

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je tradicionalna manifestacija izbora najuspješnijih privrednika u Srpskoj za prošlu godinu posvećena, ne samo poslovnom rezultatu, već zajedničkom cilju, a to je jaka, stabilna i dobro organizovana Srpska.

Cvijanovićeva je večeras novinarima u Banjaluci, gdje prisustvuje manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi", rekla da je ovaj skup prilika za isticanje rezultata onih koji su bili najbolji u svojim oblastima. 

"Na ovaj način želimo da pokažemo da su Privredna komora Republike Srpske, poslodavci, zajedno sa Vladom Srpske i Savezom sindikata uvijek opredijeljeni da rade zajedno, da bismo ostvarivali dobre rezultate i kreirali kvalitetna rješenja", naglasila je Cvijanovićeva. 

Ona je izrazila zadovoljstvo što je u prethodnom periodu kao predsjednik Vlade Republike Srpske imala izuzetno dobru saradnju sa Privrednom komorom, poslodavcima i sindikatom. 

"Kao rezeulat te dobre saradnje i međusobnog povjerenja koje smo postepeno gradili mijenjali smo neke zakone. Mislim da tako treba nastaviti sarađivati, jer je uspjeh svakog našeg privrednika uspjeh svakog građanina", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je napomenula da je pred Republikom Srpskom dug put jačanja njene ekonomske osnove, te uvođenja više reda i discipline. 

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić rekao je novinarima da je uvjeren da će ova manifestacija biti podstrek i za druge da ostvaruju dobre poslovne rezultate i da se zajednički gradi Srpska. 

"Raduje nas činjenica da uz ovoliku posjećenost privrednika i građana imamo izuzetnu podršku političkog vrha Republike Srpske. Ovdje su najviši zvaničnici Republike. To nas ohrabruje u našim budućim poslovima", naglasio je Đurić. 

On je podsjetio da je ovo godišnja manifestacija tokom koje se dodjeljuju priznanja onima koji su obilježili godinu poslovnim uspjesima.