Skupština grada Trebinje

Budžet viši za tri milona KM od planiranog

  • 25.07.2018. 13:40

Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su danas rebalans budžeta u iznosu od 28.980.000 KM, što je za oko tri miliona više od planiranog budžeta.

Povećanje od 11 odsto planirano je najvećim dijelom na osnovu neutrošenih sredstava iz prethodnih godina, sredstava Vlade Republike Srpske za lokalnu putnu infrastrukturu i rekonstrukciju Centra srednjih škola, povećanja koncesionih naknada od hidroakumulacija i povećanih primitaka za zemljište. 

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je riječ o istorijskom budžetu koji je najviši do sada, a u kome je 7,5 miliona KM planirano za kapitalne investicije bez kreditnog zaduženja. 

"Ima pomaka i u smanjenju plata i naknada zaposlenima", naveo je Ćurić. 

Opozicija koja nije glasala za predloženi rebalans budžeta smatra da je budžet predizborni i potrošački, da su navedeni projekti samo kozmetički, a da se ne rješavaju osnovni problemi grada, kao što su zapošljavanja mladih i privredni rast. 

Odbornici su usvojili i odluku da se Povelja grada Trebinja dodjeljuje 13. novembra, na Dan oslobođenja Trebinja, umjesto na Slavu grada - Preobraženje.