Tegeltija sa delegacijom MMF-a

Budžet i Program ekonomskih reformi - u završnoj fazi izrade

16:10, 09.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je na sastanku u Banjaluci sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ u BiH da su u završnoj fazi izrade budžet i Program ekonomskih reformi za narednu godinu.

Tegeltija je naveo da će pravce za rast i razvoj ekonomije definisati nova vlada Republike Srpske, koja će ove akte u formi prijedloga uputiti na razmatranje i usvajanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

On je predstavio pokazatelje za predstojeći dvogodišnji period bazirane na dosadašnjim makroekonomskim kretanjima, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske. 

Predstavnici MMF-a istakli su da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom, kao i dinamikom izrade ovih akata, naglašavajući da su politike Vlade Srpske u potpunosti u skladu sa ciljevima i mjerama iz Pisma namjere i Programom ekonomskih reformi. 

U protekla dva dana posjete Banjaluci, Misija MMF-a je razgovarala na ekspertskom nivou sa predstavnicima Ministarstva finansija Republike Srpske, razmatrajući po segmentima oblasti: budžeta i javnih finansija, makroekonomskih analiza i politika, trezorskog poslovanja i upravljanja dugom. 

Delegaciju MMF-a predvodio je novoimenovani šef Misije MMF-a za BiH Martin Petrije i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.