Premijer Srbije

Brnabić: Novo milionsko ulaganje u projekat "Jadar" izuzetno važno

  • 30.07.2020. 18:40

Premijer Srbije Ana Brnabić ocijenila je da je nastavak poslovanja kompanije Rio Tinto na litijum-bor projektu "Jadar" kod Loznice, gdje je najavljeno novo ulaganje od 200 miliona dolara, od izuzetne važnosti za Srbiju, posebno u vrijeme pandemije virusa korona sa kojom se suočava cijeli svijet.

Na sastanku Brnabićeve posredstvom video-linka sa predstavnicima međunarodne rudarsko-metalske grupacije Rio Tinto rečeno je da je ova odluka ishod usvajanja prethodne studije opravdanosti projekta "Jadar", a kompanija Rio Tinto je do sada uložila više od 250 miliona dolara.

Brnabićeva je istakla značaj usvajanja prethodne Studije opravdanosti za nastavak projekta, istakavši da je to dobra vijest, ne samo za Vladu Srbije, koja neposredno sarađuje sa Rio Tintom, već i za lokalnu zajednicu s obzirom na to da je na projektu angažovan veliki broj ljudi.

Izvršni direktor Rio Tinta za energiju i minerale Bold Batar izrazio je zadovoljstvo i radost zbog bliske saradnje sa Vladom Srbije na realizaciji projekta "Jadar", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Projekat "Jadar" podrazumijeva rad na razvoju rudnika podzemne eksploatacije i izgradnju industrijskog postrojenja za metalurško-tehnološku preradu koncentrata jadarita, čiji se početak može očekivati krajem 2021. godine.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.