Premijer Srbije

Brnabić: Eventualna ekonomska šteta se analizira

  • 09.03.2020. 15:24

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da država ima sve što je potrebno za zaštitu građana od virus korona, te da se eventualna ekonomska šteta još analizira.

Brnabićeva je rekla i da je Kina ponudila Srbiji pomoć u znanju i ekspertizi i da će, ukoliko bude potrebno, biti zatražena i tehnička podrška.

"Nema nikakvih problema, nemamo epidemiju, još imamo samo jednog zaraženog. Ostali, koji su bili sa njim u kontaktu, se testiraju", rekla je ona novinarima u Beogradu.

Upitana koliko bi virus korona mogao da košta srpsku ekonomiju, Brnabićeva je rekla da Privredna komora Srbije (PKS) priprema analizu, te da je o tome jutros razgovarala sa predsjednikom tog tijela Markom Čadežom.

"Sigurno će imati neki ekonomski uticaj i, kroz turizam, koji čini značajan udeo u bruto društvenom proizvodu", rekla je ona.

Brnabićeva kaže da Srbiji može da bude teško zato što je Italija, kao jedan od glavnih spoljnopolitičkih partnera, u ovom trenutku, stala zbog virusa korona virusa, prenijeli su beogradski mediji.

Ona je istakla i da Vlada Srbije čini sve da stabilizuje stvari i izrazila nadu da situacija u vezi sa virusom korona neće dugo trajati.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок