Nastavak saradnje

"Boksit" i "Alumina" potpisali petogodišnji ugovor

  • 28.12.2018. 20:33

Kompanija "Boksit" iz Milića i Fabrika "Alumina" iz Zvornika potpisali su petogodišnji ugovor o kupoprodaji rude boksita, kojim je predviđeno da "Boksit" zvorničkom preduzeću isporuči oko 1,5 miliona tona rude, što po tekućoj cijeni iznosi oko 120 miliona KM.

Iz "Boksita" je saopšteno da je time krunisana odlična saradnja Kompanije "Boksit" i "Alumine", dva privredna subjekta koji su nosioci razvoja regije Birač i Republike Srpske. 

"S obzirom da su u toku određene aktivnosti, vezano za imovinsko-pravni status `Alumine`, ugovorom je predviđeno da te promjene ne mogu dovesti u pitanje dugoročni ugovor, što je jako važno za Kompaniju `Boksit`, prije svega, kada je riječ o značajnim i dugoročnim ulaganjima u rudarsku proizvodnju", navedeno je u saopštenju. 

Iz "Boksita" dodaju da će vrijednost više desetina proizvoda, koje će fabrika praviti iz glinice, a nastale preradom rude boksita, višestruko uvećati taj iznos. 

"Saradnja se odvija uspješno i u drugim oblastima, prije svega, kada je riječ o prevozu robe iz fabrike na evropsko tržište, u čemu je Kompanija `Boksit` dominantna, te pružanje zdravstvenih usluga zaposlenim u `Alumini`, kao što su sistematski pregledi i drugo", saopštila je "Boksitova" Služba za odnose sa javnošću. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.