Privredna komora Srpske

Blagojević: Što prije riješiti problem sa terminalom na Rači

  • 13.08.2019. 15:04

Privredna komora Republike Srpske apelovala je danas da što prije bude riješen problem u vezi sa planiranim izmještanjem carinskog terminala sa graničnog prelaza Rača, jer blokade za kojima su u znak protesta posegli špediteri već nanose štetu privrednicima.

Portparol Privredne komore Srpske Vladimir Blagojević rekao je Srni da bi se izmještanje carinskog terminala sa graničnog prelaza Rača negativno odrazilo na privredu u cijeloj regiji koja gravitira ka tom prelazu.

"Informacije koje dobijamo od privrednika sa tog područja govore da bi izmještanje carinskog terminala direktno uticalo na povećanje troškova i vremena koje je neophodno za carinjenje robe jer bi privrednici morali da koriste prelaz udaljen pedesetak kilometara", istakao je Blagojević.

On je podsjetio da je stalni zahtjev Privredne komore da budu smanjene administrativne procedure, navodeći da bi time došlo i do olakšanja, pojednostavljenja i pojeftinjenja poslovanja privrednih subjekata.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH najavila je izmještanje carinskog terminala sa graničnog prelaza Rača zbog čega su špediteri u nekoliko navrata obustavili rad.

Špediteri na Rači su najavili da će u četvrtak, 15. avgusta, kamionima blokirati carinski terminal ukoliko UIO BiH ne odustane od izmještanja ovog terminala.

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.