Bitkoin "pregazio" stari i postavio novi rekord

  • 17.02.2021. 16:51

Bitkoin je danas prvi put preskočio nivo od 51.000 dolara.

Najveća svjetska kriptovaluta, za kojom se usijala tražnja, zabilježila je na trgovanju oko 4.50 ujutro po istočnoameričkom vremenu, cijenu od 51.715 dolara, nov najviši nivo ikada, prema podacima Koin Metriksa, prenosi CNBC.

Kasnije je trgovana za 51.024 dolara, ili u porastu za pet odsto u odnosu na prethodni dana.

Izgleda da se velike investicione banke na Vol Stritu zagrijavaju za kupovinu ovog digitalnog novčića.

Iz “JP Morgana” su nedavno poručili da ozbiljno razmatraju ulaganje u ovu klasu imovine, interesovanje za kriptovalutama je pokazao i Goldman Saks, a i “Morgan Stenli” navodno razmišlja o dodavanju bitkoina na svoju listu mogućih uloga.

Kompanije poput PejPala i Masterkarda već su povukle važne poteze podrške ovoj kriptovaluti, dok je “Tesla” saopštio prošle nedjelje da je uložio 1,5 milijardi dolara u kupovinu bitkoina i da planira da prihvati ovaj virtuelni novac kao srestvo plaćanja za njegove proizvode.

– Smatramo da se ovdje radi o mnogo široj priči i temi nego što je puko ulaganje u bitkoin i predviđanje njegove buduće cijene, već o potencijalnom granjanju koje bi kripto, blokčejn i bitkoin mogli da imaju na cijelu tehnologiju i korporativni svijet u narednoj deceniji- naveo je u današnjom komentaru Dan Iv, generalni direktor kompanije Vedbuš Sekjuritiš.

Dodaje da bi “trend transakcija, ulaganja u bitkoin i inicijative vođene blokčejnom moglii naglo da uzlete narednih godinama, jer ova bitkoin manija, po našem mišljenju nije hir, već početak novog doba na frontu digitalnih valuta”.

Тагови: