Bitkoin nadomak novog rekorda

  • 11.03.2021. 09:57

Vrijednost bitkoina sinoć je preskočila 57.000 dolara, pa se nešto poslije 20 časova po srpskom vremenu ovim digitalnim novčićem trgovalo po cijeni od 57.130 dolara.

Prethodno je bitkoin bio ovako visoko 21. februara, kada je zabilježio i rekordnu cijenu od 58.300 dolara.

Trenutno se vrijednost najpopularnije svjetske kriptovalute kreće oko 54.700 dolara.

Tokom posljednja 24 sata bitkoin je zabilježio blagi rast od oko 1 procenta, ali se tržišna kapitalizacija i dalje kreće iznad bilion dolara.

Analitičari i dalje smatraju da je jedan od glavnih faktora za najnoviji skok bitkoina uključivanje velikih institucionalnih ulagača i kupovina kriptovalute od strane velikih svetskih korporacija.

Sve je počelo sa Teslom, kompanijom Ilona Maska, koji je kupio kriptovalutu u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara, a sledili su i Square, Microstrategy i još neke velike korporacije.

Takođe, značajne zasluge za rast pripisuju se američkom stimulativnom programu teškom 1,9 biliona dolara.

O značaju bitkoina dosta govori i najava američke bankarske grupacije Goldman Saks da će ponovo uspostaviti trgovinski biro namijenjen kriptovalutama. Oni su takav biro pokrenuli još 2018. godine, ali je ovo otvaranje nastupilo u trenutku kada je vrijednost bitkoina opala za 70 odsto, što je smanjilo interesovanje za trgovinu.

Analitičar Blumberga Mike McGlone u petak je hrabro prognozirao da će bitkoin do kraja mjeseca uzletjeti na nivo od 100.000 dolara. McGlone je inače bio jedan od rijetkih analitičara koji je imao hrabrosti da predvidi da će bitkoin skočiti na nivo od 50.000 dolara.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина