Bitkoin juče oborio sve rekorde, a danas ponovo iznenađuje

  • 13.03.2021. 09:36

Najpopularnija kriptovaluta juče se sasvim približila rekordu od 58.332 dolara, dok i danas ne prestaje da iznenađuje visinom dostignute vrijednosti.

Bitkoin je jutros prema platformi Coindesk dostizao vrijednost od 57.400 dolara, a trenutno se najpopularnijom kriptovalutom trguje po cijeni od 56.930 dolara.

Dio analitičara očekuje da će bitkoin prvi put u istoriji probiti granicu od 60.000 dolara.

Ovog puta investitori ulažu u bitkoin uglavnom zbog zaštite od očekivane buduće inflacije bez obzira na to što još nema razloga za preteranu zabrinutost oko rasta cijena, prenosi Blic.

Rastu bitkoina svakako su doprinijele i ohrabrujuće informacije o velikom interesu klijenata Goldman Sachsa za najpopularniju kriptovalutu.

U očima investitora bitkoin je sada poput zlata u digitalnom obliku – zaštita od svih nevolja koje će neizbežno uzrokovati divlje štampanje novca u režiji centralnih banaka, odnosno prije svega visoka inflacija i devalvacija klasičnih valuta. Kako cene zlata već nekoliko mjeseci lagano opadaju, postaje sve jasnije da je bitkoin doista preuzeo njegovu ulogu u mnogim portfeljima velikih igrača.

Veliki investitori uprkos visokoj cijeni ne prestaju da ulažu u bitkin. Najnovije informacije su da je kompanija za poslovne analize MicroStrategy objavila da je kupila dodatni paket od 15 miliona dolara vrijednih bitkoina.

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.