Beograd

Biković novi predsjednik Grupacije kinematografije PKS

  • 09.02.2021. 15:57

Glumac i producent Miloš Biković novi je predsjednik Grupacije kinematografije Privredne komore Srbije (PKS), gdje je zamijenio kolegu Dragana Bjelogrlića, saopšteno je iz Komore.

Biković je rekao da je počastvovan što je izabran za predsjednika te grupacije, te izrazio zadovoljstvo što ga je predložio Bjelogrlić.

"Verujem da ću u narednom periodu moći da se oslonim na svoje iskustvo koje nije mnogo veliko, ali nije ni zanemarivo jer je specifično, i da ću uz saradnju sa starijim kolegama doprineti poboljšanju i unapređenju naše industrije, kako za filmske radnike tako i za i kulturu uopšte", rekao je on.

Biković je izrazio nadu da će posljedice po bioskope i distributere, izazvane virusom korona, uskoro biti ublažene i da će, uz podršku struke i institucija, uspjeti da održe poslovanje.

Bjelogrlić očekuje da će mlađe kolege unijeti novu snagu u srpsku kinematografiju i ojačati lidersku poziciju u regionu, te da će poboljšati prepoznatljivost na svjetskom nivou.

Od osnivanja 2014. godine Grupacija kinematografije je sa strukovnim udruženjima i asocijacijama aktivno učestvovala u donošenju Uredbe o podsticajima, izradi novog Zakona o audiovizuelnoj djelatnosti i uspješno sarađuje sa Filmskim centrom Srbije.

Ova Grupacija nastaviće da zastupa interese struke od produkcije, preko distribucije i prikazivanja audiovizuelnih djela, dodaje se u saopštenju. 

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.