"Bio sam skrhan kad su to uradili"

Banka odbila da mu da kredit, a onda joj sea on osvetio na najbolji mogući način

  • 14.10.2020. 14:52

Adam Diring (39) bio je potpuno bez novca kada se 2002. godine uputio u banku u Urmstonu, u okrugu Velikog Mančestera, kako bi pokušao da uzme zajam i započne posao.

Međutim, menadžerka banke je bila veoma skeptična i odbila je da mu isplati 10.000 funti pod izgovorom da je Diring veoma mlad. Tada nije mogla ni da posumnja kako će to uticati na njegov život.

Britanac je uz veliki trud uspio da pokrene posao. Nije mogao da priušti ni sto ni stolicu, radio je na podu jedne male kancelarije, a 2014. godine je svoju kompaniju prodao za pet miliona funti.

Kako bi se osvetio lokalnoj banci, koja je u najtežem trenutku odbila da mu pomogne, kupio je cijelu njenu zgradu za 450.000 funti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’ve had an amazing weekend here in Barbados. 🇧🇧 😎 . . I’m out here looking for a plot of land to build a dream house for me and my kids.🤩 . . Lockdown changed my perception of what I wanted for my future. Everything I wanted to do on New Year’s Day for 2020 didn’t happen. What I thought I wanted has now changed and I’m sure this isn’t unique to me. 🤷🏻‍♂️ . . After the maddest year and realising how fragile our earth eco-system is and how the rug can be pulled from under us has made realise I need to start enjoying life a bit more and getting a balance. 💯 All work and no play makes Adam a dull boy! 😂 . . So a sea view in my life and some sand in my toes is what’s called for going forward!😍 . . There might of been a storm over 2020 but it can’t rain forever! ☔️ Let’s f*cking make sure Covid can’t keep us down! 👍🏻 . . Stay strong, stay positive and never ever give in! ✊🏻🔥 . . #findtheaction

A post shared by Adam Deering (@adam_deering) on Sep 13, 2020 at 11:19am PDT

- Kada sam imao 21. godinu, napustio sam posao prodavca jer sam znao da mogu da pokrenem uspješan posao, ali nisam imao novca. Predstavio sam im cijeli poslovni plan i tražio 10.000 funti. Menadžerka me uopšte nije ozbiljno shvatila iako sam i srce i dušu uložio u taj plan. Rekla mi je da sam mlad i neiskusan i da zato ne želi da rizikuje. Bio sam skrhan. Bilo je dosta trenutaka kada sam mislio da je svemu došao kraj, ali sam odbio da se predam - prisjetio se Diring za "Dejli majl".

Trud se na kraju isplatio, a njegov posao koji se bavio upravljanjem dugovima i štednjom je procvetao.

Diring je ima problematično odrastanje. Sa 14 godina izbačen je iz škole jer uništio jedan automobil. Potom je pristupio Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu, ali je ubrzo odustao zbog problema sa alkoholom. Vratio se u Urmston gde je stalno mijenjao poslove i bio otpuštan, prenosi "Kurir".

Tada mu je pomogao komšija Kris koji ga je motivisao da pronađe dobar posao. Uskoro se zaposlio u kompaniji koja se bavila finansijskim upravljanjem, a onda je odlučio da želi samostalno time da se bavi.

Danas pomaže mnogim kompanijama da organizuju svoje finansije, a zahvaljujući svom uspjehu postao je i motivacioni govornik.

Zgrada banke koju je kupio biće potpuno renovirana i dobiće novu namjenu - izgradiće se osam stanova i jedna prodajna jedinica na tom mjestu.

- Kupovina ove banke je za mene bila način da zaokružim ovu priču i pokazuje da sam bio u pravu kada sam vjerovao u sebe - zaključio je Diring za "Dejli mejl".
 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.