Letovi Rajanera popunjeni

Banjalučki aerodrom prepun putnika

  • 03.11.2018. 19:21

Banjalučki aerodrom od utorka je prepun putnika. Avioni Irske kompanije Rajaner na mahovljansku pistu slijeću dupke puni, i to iz Stokohlma, Brislela i Memingena. Dok se jedni iskrcavaju, drugi se ukrcavaju, zato u Banjalučkom aerodromu zadovoljno trljaju ruke.

Banjalučki aerodrom spremno dočekuje i ispraća putnike. Prije samo četiri dana sa mahovljanske piste poletio je prvi boing 737 i to prepun putnika. Isto je bilo u i petak kada je letio za Brisel. Jutros je ponovo prepun otputovao u Štokholm. 

Karte su odavno rasprodate, kaže prvi čovjek Aerodroma. Duško Kovačević od utorka dočekuje i ispraća svaki avion. To što konačno možemo na tri evropske destinacije, plod je dugog rada, ali ništa ne bi bilo bez podrške Vlade Republike Srpske, poručuje Kovačević.

"Srećan sam jer vidim srećne ljude koji putuju i odlaze. Konačno su dobili nešto što su dugo čekali. Konačno su shvatili da je ovo jedna realna priča, da ovo nisu bila nikakva predizborna obećanja, da je ovo nešto na čemu se dugo radilo i što je dočekalo svoj rezultat, a to je da imamo letove sa ovog aerodroma," rekao je Kovačević. 

To što baš avioni irske niskotarifne aviokompanije Rajaner slijeću u Banjaluku, posebno raduje Ambasadora Irske u BiH. Nada se da će se uskoro i Dablin povezati sa Banjalukom. To bi kaže, obradovalo mnoge Irce.

"To je dobra odluka, da letimo za Banjaluku. Veoma je lijep grad. Dolazio sam ovdje u više prilika. Dobra je hrana, i dobra je atmosfera. Znam ljude iz Irske koji bi rado došli ovamo. Isto tako, znam ljude iz Banjaluke i okruženja koji bi rado posjetili Irsku, što je vrlo lijepo. I nudi mnogo apsekata koje bi ljudi odavde željeli da vide. Spojite ljude iz Irske i Banjaluke, vrlo je važno," rekao je Miles Geiran, ambasador Irske u BiH.

Rajaner iz Banjaluke za Stokolm i Memingen leti utorkom i subotom, a za Brisel ponedeljkom i petkom. Procjene su da bi, kroz banjalučki aerodrom, zahvaljujući novim letovima, iduće godine moglo da prođe oko 100 hiljada putnika.