Banja Vrućica širi kapacitete van Teslića

  • 02.10.2020. 19:26

Menadžment „Banje Vrućice“ uspješno se nosi sa svim izazovima i problemima koje je pandemija nanijela turističkom sektoru. Tako su se, uprkos krizi, odlučili i na nove investicije. 

Kupili su hotel „Bistrica“ na Jahorini. To je, poručuju, spas u teška vremena kako bi, prije svega, sačuvali radna mjesta, a dugoročno proširili svoju ponudu.

"Mi mislimo da ovim nećemo ugroziti poslovanje Banje Vrućice, a da ćemo naprotiv povećati prihod i dobit i plate radnicima koji su zaposleni. U ovom momentu je prvenstveno bio cilj da u narednim mjesecima 11 i 12 ne moramo razmišljati o otpuštanju radnika već da im obezbijedimo posao", kaže Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC „Banja Vrućica“, Teslić. 

Obradovalo je to i zaposlene u „Banji Vrućici“. Kažu, spremni su na nove izazove.

"To znači samo dodatna radna mjesta i očuvanje postojećih radnih mjesta. Kao i da će naši gosti odlaziti na Jahorinu, a imaćemo i goste sa Jahorine vjerovatno u Banji Vrućici", kaže Andrijana Dakić, radnik u ZTC „Banja Vrućica“, Teslić.

"Osigurava radna mjesta nama radnicima da ostanemo raditi na banji, takođe i da u toku zimskog perioda demo raditi na Jahorini. Takođe, naši gosti koji dolaze godinama u banju sada imaju mogućnost i da idu u hotel Bistricu na Jahorinu na odmor", kaže Stefan Kovačević, radnik u ZTC „Banja Vrućica“, Teslić.

Ovo veliki iskorak. Prvi put u svojoj stogodišnjoj istoriji, banja svoje kapacitete širi van opštine Teslić. Raduju se tome i turisti. 

- Super, sve što se gradi i kupuje, dobro je. 
- Odlicno, odlicno, samo neka napreduju. Da li biste isli i na Jahorinu? Obavezno, obavezno. Neka napreduju neka se gradi samo. 
- Super je ovo, ja sam prvi put ovdje. Što se proširuju još je ljepše i bolje
, kažu građani. 

U „Banji Vrućici“ u toku je i izgradnja specijalističke bolnice. U Tesliću su se proširili i 2018. godine kupovinom etno sela. Kažu, bili su opredjeljenja da u svojoj opštini i dalje proširuje kapacitete. Međutim, sve je stalo zbog lokalne administracije i nemogućnosti dobijanja građevinskih dozvola. To je još jedan od razloga što su odlučili da se šire van granica opštine Teslić.

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)