"Banja Vrućica" primjer uspješnog poslovanja

  • 09.11.2019. 20:22

Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" odličan je primjer dobrog poslovanja i zalaganja, ocijenila je Suzana Gašić, ministarka trgovine i turizma u Vladi RS, koja je u petak bila u svojoj prvoj zvaničnoj posjeti ovom zdravstveno-turističkom biseru.

Tom prilikom održan je sastanak s predstavnicima "Banje Vrućice", a prisustvovale su mu i predstavnice Turističke organizacije i Kulturnog centra opštine Teslić.

Gašićeva je obišla kompleks, kao i buduće gradilište nove zdravstvene ustanove "Blok B", te dala podršku projektu izgradnje, ističući da je oduševljena postojećim objektima i uslugama koje banja nudi.

"Nadam se da ćemo zajedničkim radom i ulaganjima uspjeti da ovakve primjere prenesemo i na neke druge privredne subjekte koji treba da uče od njih. Svojom uslugom i smještajnim kapacitetom 'Banja Vrućica' se izdvojila iz ukupne turističke ponude Republike Srpske. Ova ustanova je veoma značajna za Republiku Srpsku jer ostvaruje veliku korist i za naš budžet", dodala je Gašićeva.

Ona je poručila da se "Banja Vrućica" izdvojila u turističkoj ponudi Republike Srpske jer je i strani turisti ističu kao prepoznatljivu destinaciju.

Gašićeva je naglasila da će Ministarstvo pružiti svu potrebnu podršku daljem razvoju ovog privrednog društava, a za početak je najavila i moguće rješavanje problema turističke signalizacije.

Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", izrazio je zahvalnost povodom posjete ministarke Gašić i naveo da će ova kompanija nastaviti sa daljim radom i razvojem.

"Nastojimo da konstantno povećavamo broj radnika. Od 1. jula ove godine povećali smo i plate zaposlenima. Najniža plata u našoj kompaniji iznosi 600 KM, što je više od republičkog prosjeka. Želja nam je da i u narednoj godini radimo na povećanju plata zaposlenih, ali i na očuvanju ljudskog resursa", rekao je Bogdanić.

Po njegovim riječima, trenutno zapošljavaju skoro 400 radnika, što je najveći broj od kako "Banja Vrućica" postoji.

"Ali, na ovome nećemo stati s obzirom na to da smo djelatnost 'Banje Vrućice' iznijeli i van lokaliteta banje, na etno selo Usora i Specijalistički centar u gradu Tesliću", poručio je Bogdanić.

Bogdanić je kazao da je ministarku Gašić informisao i o novom objektu koji planiraju izgraditi. Riječ je o zdravstvenoj ustanovi čiju će uslugu nastojati da prodaju na zapadnom tržištu.

"Planirano je da ta ustanova pruža usluge iz oblasti stomatologije, dijagnostike te određenih hirurških oblasti koje mogu tu da se sprovode. Nastojaćemo da dovedemo vrhunske stručnjake i na taj način imamo ustanovu koja neće tražiti novac od Fonda, nego će Republici Srpskoj donositi novčana sredstva", istakao je Bogdanić.

On je kazao da je ministarku Gašić upoznao i s kočnicama u radu koje postoje od strane lokalne zajednice, ali i da se nada da je to prolaznog karaktera, mada, kako je istakao, neke nesuglasice traju skoro tri godine.

"Ove godine prešli smo 200.000 noćenja, te očekujemo da će to biti između 230.000 i 240.000 noćenja do kraja godine, gdje će učešće gostiju koji dolaze izvan RS i BiH preći 50 odsto", istakao je Bogdanić.

Suzana Lipovčić, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Teslić, istakla je da se, s obzirom na broj noćenja i kvalitet usluge koji pruža, "Banji Vrućici" treba dati veći značaj ne samo u lokalnoj zajednici, već i na državnom nivou.

"Turistička organizacija opštine Teslić u toku ove godine ostvarila je zavidnu saradnju te smo krenuli u realizaciju nekih projekata u vezi s promocijom banje na evropskom tržištu, konkretno u Holandiji, jer ti gosti pristiži ovdje. Mogu da najavim promociju svih turističkih mjesta u Tesliću i 'Banje Vrućice' na bilbordima širom RS", kazala je Lipovčićeva.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)