Magična brojka

Ambiciozni planovi banjalučkog aerodroma

  • 07.02.2019. 19:26

Dvjesto hiljada putnika - to je magična brojka koju uprava banjalučkog Aerodroma očekuje da vidi na kraju ove godine. Ne kriju ambiciozne planove za 2019. godinu, a imaju čemu i da se nadaju otkako je Rajan Er poletio sa Mahovljana.

Švedska, Njemačka i Belgija su već tu, a još jedna destinacija u Njemačkoj sprema se od proljeća. Sve je izvjesnija i Moskva. 

"Za ovu godinu i za naredne godine imamo ambiciozne planove. Želimo da postignemo jedno intermodalno čvorište, kako robnog tako i putničkog saobraćaja. U nekoj fazi pregovora smo i sa jednom ruskom aviokompanijom. Postoji mogućnost da se otvori direktan let između Banjaluke i Moskve, što će sasvim sigurno donijeti jednu novu dimenziju ovom prostoru i ljudima koji ovdje žive", kaže Zoran Injac, vršilac dužnosti direktora "Aerodroma Republike Srpske".

Ne treba zaboraviti ni čarter, sezonske, letove za Tursku a od ovog ljeta i Grčku. Broj putnika raste što ne raduje samo rukovodstvo aerodroma već i lokalne vlasti u Laktašima. Razmišljaju o izgradnji saobraćajnice koja bi direktno povezivala auto-put u Laktašima sa aerodromom. Svi želimo više putnika jer razvoj avio-saobraćaja na Mahovljanima donosi i ubrzan razvoj Laktaša, kaže načelnik opštine. Nabolje već ide. 

"Pokazatelji koje smo mi dobijali od naših hotelijera pokazuju da se već osjeti povećan broj noćenja, upiti stranih turističkih kompanija, njihovo prisustvo na ovom terenu, zainteresovanost za izgradnju novih ugostiteljskih objekata, prisustvo globalne turističke kompanije Tomas Kuk na ovom području koja pokušava da izgradi određene kapacitete sa domaćim i inostranim investitorima", kaže Ranko Karapetrović, načelnik opštine Laktaši.

Kompanija Rajaner dva puta sedmično direktno leti sa Mahovljana za Štokholm, Brisel i Memingen. Od aprila kreću i na četvrtu destinaciju iz Banjaluke - Berlin.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић