Najavljeno proširenje proizvodnje

"Alumina" proslavila četiri decenije poslovanja 

  • 05.10.2018. 20:53

Kompanija "Alumina" proslavila je 40 godina uspješnog rada i poslovanja. Tim povodom organizovali su proslavu, uz prisustvo ljudi zaslužnih za uspjeh ove kompanije, a veliki je broj onih koji su zaposleni od samog njenog osnivanja. Pred kompanijom Alumina je jedna svijetla budućnost, kaže direktor Milorad Motika. 

"U narednim danima ćemo krenuti sa pregovaranjem za iduću godinu, idemo u proizvodnju, u izradu još jednog objekta za proizvodnju hidrata, tako da ćemo u sledećoj godini, nadam se, imati još veći ukupan prihod. Prihod ove godine je negdje na nivou preko 300 miliona maraka, što je jedan od boljih rezultata "Alumine" u poslednje vrijeme," rekao je Motika.

Zahvalnice su uručena za 34 radnika za istaknuti doprinos i angažovanje. Takođe, i 27 radnika koji su zaposleni u fabrici od 1978. godine do danas, odnosno pune četiri decenije, nagrađeni su zahvalnicom. 

"Pa znate šta, ko radi u jednom ovakvom kolektivu on je stvarno pun radnih iskustava, sve najljepše mogu da ponesem iz ovog objekta. Ja sam zadovoljna, radim kao projektant u projektom birou i stvarno sam zadovoljna," rekla je Snežana Gligorić, radnik kompanije "Alumina" od 78. godine

"Dobio sam nagradu za izuzetno angažovanje na radnom mjestu. Veoma mi znači i trudiću se i dalje da idem u istom smjeru, da se borim za bolji rad cjelokupne službe fabrike," kaže Dragan Pelemiš, koji radi u sektoru kontrole i kvaliteta u kompaniji "Alumina"

Kompanija "Alumina" trenutno obezbjeđuje egzistenciju za 1510 radnika, a poslednje vrijeme zaposleno je 40 novih.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.