Zvornik

Alumina: Planirana proizvodnja oko 40.000 tona klasiranog suvog hidrata

  • 14.02.2020. 14:46

Kompanija Alumina iz Zvornika planirala je da u ovoj godini proizvede oko 40.000 tona suvih, klasiranih i mljevenih hidrata, saošteno je danas iz ove kompanije.

U saopštenju se podsjeća da je zvornička kompanija u nizu novih proizvoda u svoj portfolio, prije tri godine, uvrstila i proizvodnju suvog hidrata, te da se u kratkom roku, od početne proizvodnje dvije vrste suvog hidrata, sada u kompaniji proizvodi sedam vrsta suvih (klasiranih i mljevenih) hidrata.

Na fabričkom objektu Kalcinacija instalirana je oprema za sušenje hidrata, klasiranje hidrata i mljevenje suvog hidrata i već početkom 2017. godine na inostrano tržište plasirane su prve količine suvih hidrata.

Direktor Sektora proizvodnja glinice u kompaniji Alumina Rajko Aleksić istakao je da se na pogonu Kalcinisanja i sušenja hidrata, od uvođenja u rad nove proizvodnje konstantno vrše dodatni radovi u cilju poboljšanja uslova rada kao i omogućavanja maksimalnog iskorištenja kapaciteta opreme.

"Sve to je bilo preduslov za širenje palete proizvoda, ali i da se omogući dalje uvođenje novih proizvoda, što je od izuzetne važnosti imajući u vidu postavljeni zadatak menadžmenta u smislu napredovanja u osvajanju kvaliteta i kapaciteta proizvoda u Alumini koji se koriste u nemetalurške svrhe a koji će omogućiti pozitivniji finansijski efekat u ukupnom poslovanju fabrike", pojasnio je Aleksić.

Rukovodilac pogona sušenja i mljevenja hidrata Vladan Vojinović, kaže da je polje primjene ove proizvodnje prilično veliko, što pruža izuzetne mogućnosti na potencijalnom širenju tržišta.

"Polovinom prošle godine, zbog povećane otpreme, ugrađen je još jedan silos (ukupno pet silosa) i skladište za gotove proizvode", rekao je Vojinović.

Ističući da se u proizvodnom pogonu nalazi i pakirnica u kojoj se vrši pakovanje proizvoda u natron vreće težine do 25 kilograma, Vojinović je naveo da je plan da se u 2020. godini proizvede oko 40.000 tona suvih, klasiranih i mljevenih hidrata.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)