Značajan datum naše slavne istorije

Zvaničnici čestitali Dan ustanka protiv fašizma

  • 27.07.2019. 12:16

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim građanima BiH 27. juli - Dan ustanka u BiH, poručivši da svi zajedno treba da njegujemo antifašističke tradicije i da se zalažemo za mirna rješenja, čuvajući uspomenu na sve one koji su dali život u borbi protiv fašizma.

"Dužnost nam je da se prisjetimo svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima Naronooslobodilačkog rata da čestitamo ovaj značajan datum naše slavne istorije", istakao je Dodik, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH. 

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da je srpski narod zajedno sa ostalim narodima dao poseban doprinos u borbi protiv fašizma i uspostavljanju mira i slobode u Drugom svjetskom ratu o čemu svjedoči više od milion poginulih, bezbrojna stratišta i spomenici, što je tužni srpski bilans Narodnooslobodilačkog rata. 

"Borci Narodnooslobodilačkog rata zajedno sa antifašistima iz cijelog svijeta učestvovali su u slomu fašizma, razvoju i očuvanju tradicionalnih vrijednosti slobodarskog naroda - mira i antifašizma", naveo je Dodik.

CVIJANOVIĆEVA ČESTITALA DAN USTANKA PROTIV FAŠIZMA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Dan ustanka protiv fašizma svim građanima Srpske.

"Ponosni smo što smo zajedno sa drugim slobodarskim narodima Evrope dali svoj doprinos slomu fašizma i odbrani ideala i vrijednosti koje su utkane u tadašnju novu Evropu, a koji danas žive kroz život našeg naroda i rad naših institucija u Republici Srpskoj", navela je Cvijanovićeva u čestitiki. 

Cvijanovićeva je u čestitki podsjetila da se na Dan ustanka protiv fašizma odaje počast svim žrtvama antifašističke borbe stradalim u borbi protiv zla koje je zadesilo cijeli svijet. 

"Žrtve koje smo u prošlosti podnijeli za borbu i slobodu dodatno nas obavezuju da čuvamo Republiku Srpsku i da odgovorno gradimo našu budućnost", istaknuto je u čestitki Cvijanovićeve.

VIŠKOVIĆ ČESTITAO DAN USTANKA PROTIV FAŠIZMA

 Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je učesnicima Narodnooslobodilačke borbe i građanima Republike Srpske Dana ustanka protiv fašizma, uz ocjenu da je 27. jul jedan od najznačajnijih datuma u istoriji srpskog naroda.

Višković je podsjetio da je na današnji dan 1941. godine počela borba za slobodu protiv fašističkog okupatora u kojoj je srpski narod podnio ogromnu žrtvu i dao nemjerljiv doprinos slomu fašizma u Drugom svjetskom ratu. 

"Trajna obaveza svih nas danas i generacija koje dolaze je da, sa poštovanjem i zahvalnošću, čuvamo i njegujemo uspomenu na sve stradale koji su položili živote u Narodnooslobodilačkoj borbi, kao i da na tekovinama antifašizma nastavimo da izgrađujemo društvo u kojem živimo", navodi se u čestitki Viškovića. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)