Prestanak protesta

ŽRS: Do kolektivnog ugovora tokom ovog mjeseca

  • 02.10.2018. 19:43

Nema protesta željezničara u četvrtak. Konfederacija sindikata je nakon sastanka svih sindikata Željeznica i uprave tog preduzeća odgodila izlazak na ulicu.

Nakon što su ih sindikalci obavijestili da su zadovoljni pregovorima sa poslodavcem, u telefonskoj sjednici Predsjedništvo Konfederacije sindikata je odlučilo da da šansu dijalogu. On se nastavlja već u ponedjeljak. 

"Do 8. 10 ponedeljak idući poslodavac je dužan da nama spusti prijedlog kolekitvnog ugovora sa do sada usaglašenim dijelom i onim što nije, da ga mi razmotrimo u roku od pet dana i zajedno sjednemo i da dođemo do konačnog cilja, a to je potpisivanje kolektivnog ugovora", istakao je Jelenko Dobraš, predsjednik Sindikata Željezničara RS. 

To bi moglo da se dogodi do kraja mjeseca, dodaje uprava. Postupak utvrđivanja reprezentativnog sindikata ponoviće krajem godine. I nedoumice o platama će razriješiti. Radnicima su objasnili i da će do kraja sedmice biti otovren račun na kojeme očekuju sredstva Svjetske banke.

"Da će ta procedura biti završena i da će biti upućen zahtjev za povlačenje prve tranše, odnosno avansa iz odobrenog kredita u visini od 20, znali ukupno kredit je odboren u visini od 51,3 miliona evra, a prva tranša je 20 milona evra", istakao je Dragan Savanović, generalni direktor ŽRS. 

Uprava poručuje da nisu ni bili adresa za proteste, sindiklaci, da to i nije bila njihova, nego ideja Konfederacije sindikata. Da smo ranije razgovrali, dodaju, bili bi bolji odnosi i između sindikata i sa upravom. Zato će ubrzano, već nakon izbora ka prvom cilju, a to je potpisivanje kolektivnog ugovora. 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.