UG "Viktorija"

Željka Cvijanović podržala projekat za borbu protiv bolesti zavisnosti

13:44, 03.03.2020.
Izvor: Srna
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović podržala je danas realizaciju projekta "Sistemski odgovor na bolesti zavisnosti" koji će u Banjaluci i drugim gradovima Srpske biti realizovan u narednih 11 mjeseci.

"Nadležne institucije, ustanove i organizacije Republike Srpske veoma odgovorno i sistemski pristupaju problemu zavisnosti od narkotika. Podržavam aktivnosti koje su usmjerene na podizanju svjesti o štetnosti zloupotrebe opojnih droga i suzbijanje ove negativne pojave", istakla je Cvijanovićeva.

Na sastanku sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem i predstavnikom Udruženja građana "Viktorija" iz Banjaluke Sanjom Stanić održanom u Banjaluci, Cvijanovićeva je ocijenila da, pored praktične pomoći i savjeta na polju preventivnog i terapijskog rada koji se tiče bolesti narkomanije, cijela društvena zajednica treba da pokaže razumijevanje i senzibilitet prema toj populaciji i njihovim porodicima.

Na sastanku u Palati Republike je razgovarano o unapređenju sistemskog odgovora na bolesti zavisnosti na nivou Republike Srpske uspostavljanjem terapijske zajednice i rada savjetovališta sa populacijom zavisnika od psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću predsjednika Republike.

Šeranić i Stanićeva, koja je i član Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga Republike Srpske, upoznali su predsjednika Srpske o ciljevima projekta "Sistemski odgovor na bolesti zavisnosti".