Sastanak i odgovor na zahtjev do 15. avgusta

Željezničari dali rok ministru

  • 31.07.2018. 12:45

Šest sindikata Željeznica RS sastalo se danas u Banjaluci. 

Dali su  ministru saobraćaja i veza RS, Neđi Trniniću rok do 15. avgusta da se sastane s njima i Upravom i da, kako su rekli, jednom za svagda riješe status radnika. Ukoliko se ministar ne odazove najavljuju radikalne mjere sindikalne borbe.

Tražili su vraćanje plate u stanje prije deset godina, što bi značilo oko stotinu maraka više po radniku. 
Predsjednik Samostalnog sindikata održavanja šinskih vozila, Goran Čamdžić poručuje da su ministru produžili rok da prouči i da se izjasni o njihovim zahtjevima, jer ih je prethodno opavijestio da ide na godišnji odmor.

"Ministar saobraćaja na naš zahtjev za hitnim sastankom odgovorio je da ne može do 10. avgusta, i da tada treba dogovoriti neki datum. Sada zahtijevamo do 15. avgusta sastanak i očekujemo da nas on i Uprava tada prime da riješimo status. Dobili smo petu verziju Nacrta pravilnika o sistematizaciji koji je za nas neprihvatljiv, i uvijek dobijemo rok od par dana da se izjasnimo. Sad smo vidjeli da akt preduzeća smanjuje broj radnika, povećava administraciju. Tražimo od Uprave da ozbiljno pristupi njegovoj izradi. Odnos s Upravom je nekorektan, jer nisu nijedan naš prijedlog uvažili. Ni prilikom izrade Pravilnika o sistematizaciji i radu. Tražimo povećanje plate, tj. da nam se primanja vrate u visinu prije deset godina, da učestvujemo u izradi Pravilnika bitnih za nas tad", rekao je Čamdžić.

Тагови: