Potvrda kvalitetnog rada

Zbrinjavanje kritično oboljelih po međunarodnim standardima

  • 17.09.2019. 14:28

Klinika intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske resertifikovana je u oblasti zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata.

Sertifikat je načelniku ove klinike Peđi Kovačeviću danas uručio direktor sertifikacione kuće "Biro veritas" za BiH Dejan Radivojević.

Radivojević je Kovačeviću čestitao uspješno sprovedenu sertifikaciju, te istakao da je to još jedna potvrda kvalitetnog rada Klinike po svim međunarodnim i svjetskim standardima.

Kovačević je izrazio zadovoljstvo što je ova klinika nakon godinu dana od dobijanja sertifikata ispunila norme i obaveze na osnovu kojih može da bude resertifikovana.

"To nam je još jedna potvrda da su zdravstvene usluge koje svakodnevno pružamo našim pacijentima, ali i edukacija iz oblasti intenzivne medicine - na svjetskom nivou", rekao je Kovačević.

Pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove Univerzitetskog kliničkog centra Srpske Zvezdana Rajkovača istakla je da je Klinika intenzivne medicine za nehiruške grane jedina organizaciona jedinica ovakvog profila na prostoru BiH, koja je zadovoljila kriterijume za dodjelu sertifikata ISO 9001:2015.

"U praksi to znači da su sve medicinske procedure u okviru ove klinike standardizovane i ujednačene sa istim ili sličnim u drugim razvijenim zemljama i usklađene sa međunarodno priznatim normama koje se odnose na opseg liječenja kritično oboljelih pacijenata", pojasnila je Rajkovača.

Rajkovača je napomenula da je za dobijanje ovako značajnog sertifikata neophodno ispuniti visoke kriterijume, među kojima su i uslovi u kojima se radi.

"Preseljenjem Kliničkog centra u nove prostorije stekli smo te uslove, a veoma značajna je i oprema kojom raspolažemo, jer je riječ o životno ugroženim pacijentima, te su, da bismo ih održali u životu, neophodni različiti aparati", ukazala je Rajkovača. 

Тагови: