Prekinuta nastava u srednjoj školi

Zbog zaražena dva profesora u Kostajnici nastava na daljinu do 14. decembra

  • 30.11.2020. 21:42

U Srednjoškolskom centru u opštini Kostajnica potvrđena je zaraza dva profesora korona virusom zbog čega je prekinuta nastava u školskim klupama i zamijenjena je onlajn nastavom.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kostajnica kažu da su odluku o nastavi na daljinu donijeli nakon preporuke epidemiologa i da će trajati 14 dana, odnosno do 14. decembra.

– Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske je dala saglasnost za ovakav vid odvijanja nastave. Nastava na daljinu će se održati putem internet stranice škole i raznih platformi. Po isteku perioda od 14 dana direktor Srednjoškolskog centra može da napravi procjenu da li da se ovakav vid nastavi do kraja polugodišta – saopštili su iz Štaba.

Oni su apelovali na građane da poštuju sve propisane higijensko-epidemiloške mjere kako bi sačuvali sebe i druge.

Iz Komunalnog preduzeća “Komunalno” iz Kostajnice obavijestili su korisnike komunalnih usluga vodosnadbijevanja i odvodnje otpadnih voda da zbog pogoršane epidemiološke situacije, a radi zaštite radnika i korisnika komunalnih usluga, neće popisati utrošenu vodu.

– Obračun utroška vode za mjesec novembar 2020. godine vršiće se na osnovu prosječne potrošnje – poručili su iz “Komunalnog”.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм