Gusta magla i smog

Zbog smanjene vidljivosti otkazani letovi sa aerodroma u Sarajevu

  • 16.01.2020. 20:41

Sve gušća magla i smog koji se dolaskom noći spuštaju u Sarajevu i večeras su uticali na redove letenja aviona koji ne mogu uzletjeti sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kao ni sletjeti na pistu.

Izuzetno slaba, pa gotovo nikakva vidljivost uzrokovali su otkazivanje večerašnjih dolazaka aviona iz Istanbula i Rima, kao i planirani let u 20.20 časova iz Sarajeva za Istanbul te za Rim u 17.20 časova.

Prekomjerna i opasna zagađenost vazduha u Kantonu Sarajevo proteklih dana prave velike probleme radnicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, putnicima, ali i kontrolorima vazdušnog saobraćaja.

Avioni koji ne mogu sletjeti na sarajevski aerodrom obično se preusmjeravaju na prvi uslovan aerodrom u regiji. Međutim, proteklih dana zbog guste magle često se otkazuju i letovi u gradovima susjednih zemalja. Tako su sinoć brojni poutnici ostali bez prevoza na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla".

Isto će biti i večeras sa putnicima koji neće poletjeti sa sarajevskog aerodroma već će morati čekatio novi dan i barem malo veću vidljivost.
 

Тагови: