Teslić

Zbog prekoračenja brzine kažnjeno 1.300 vozača

  • 06.08.2019. 19:39

Zbog prekoračenja brzine, u Tesliću je od početka godine sankcionisano 1300 vozača. To je, u prosjeku, šest dnevno. Nije malo, kažu nadležni, ali i vozači sa kojima smo razgovarali. Neki od njih priznaju da ponekad malo više stitsnu gas. Svi se slažu da opreza nikad dosta jer podaci kažu da je neprilagođena brzina jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda. 

- Osnovno pravilo je za mene prilagodi vožnju uslovima puta i za mene je znak zakon. 

- Pa mislim, poneki puta da, ali u većini slučajeva držim se ograničenja.

- Ne vozim brzo, imam malu djecu, i vodim računa uvijek.

- Poštujem ograničenja, možda kad sam bio mlađi malo brže vozio. Opomenuo bih omladinu, brzo se vozi, veliki broj udesa.

Sa preventivne akcije koju su organizovali teslićka policija i lokalno Auto moto društvo, pod nazivom "Niti jedna brza vožnja'', stiže poruka'' da se mora povesti više računa o bezbjednosti saobraćaja.  Ovakvim akcijama žele da skrenu pažnju vozačima na obavezu pridržavanja propisane brzine. 
 
"Cilj ove akcije da se vozačima ukaže na opasnost od brzog kretanja vozilima s obzirom da je to jedan od faktora koji utiče u velikoj mjeri na događanje saobraćajnih nezgoda", kaže Željko Stevanović, pomoćnik komandira Policijske stanice Teslić.

"Uvijek je to da je bolje da bude bez toga, da se poštuje brzina i da manje boli glava", kaže Predrag Maletić, AMS Teslić.

Osim prekoračenja brzine, krše se i druga pravila u saobraćaju. Tako je teslićka policija vozačima izdala 1000 prekršajnih naloga više u odnosu na isti period prošle godine.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином