Auto-moto savez Srpske

Zbog odrona u Dabracu obustavljen saobraćaj

  • 17.02.2019. 08:51

Zbog većeg odrona u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac i vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac preko Čađavice, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se odvija redovno, po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. 

Zbog niske jutarnje temperature lokalno je moguća poledica u višim predjelima i preko prevoja. 

U kotlinama i uz riječne tokove ponegdje je smanjena vidljivost zbog magle, a na putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, naročito na pravcima Kneževo-Ugar, Sarajevo-Foča i Višegrad-Ustiprača-Rogatica. 

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, a obavezno je posjedovanje zimske opreme. 

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene", od 7.30 do 17.00 časova, doći će do izmjene saobraćaja na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina. 

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene. 

Na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova. 

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na magistralnom putu dionica Prijedorska petlja – Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju. 

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" na auto-putu Gradiška-Banjaluka, izmijenjen je režim saobraćaja. 

U toku je izgradnja privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim saobraćaja. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. 

Na regionalnom putu Teslić 2-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona. 

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone. 

U toku su radovi na izgradnji trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija. 

Završeni su radovi na izgradnji kanalizacije na dijelu magistralnog puta kroz grad Bijeljinu, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog obilježavanja Kineske nove godine od 18.15 do 19.00 časova biće obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Banjaluci na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice iste ulice sa Alejom Svetog Save. 

Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će regulisati i preusmjeravati MUP Republike Srpske. 

U FBiH magla mjestimično smanjuje vidljivost na putnom pravcu Sarajevo-Zenica-Doboj. 

Vozači koji se kreću magistralnim putem Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, treba da paze na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. 

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice. 

Zbog nestabilnosti mosta, na graničnom prelazu Brčko-Gunja, ne mogu saobraćati teretna vozila i autobusi, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, potpuno obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.