Više od 2.000 portošača

Zbog nevremena i dalje bez struje potrošači u Bijeljini i Gradišci

  • 08.07.2019. 14:26

Nakon olujnog nevremena bez struje je još 2.000 potrošača koji se električnom energijom snabdijevaju sa dalekovoda Brodac, Begov put i dio dalekovoda Batković, Novo Selo i Obarska, rekao je Srni portparol "Elektro-Bijeljine" Slobodan Đalamić.

"Značajan dio potrošača snabdjeven je iz alternativnih pravaca, situacija se stabilizuje i nadam se da ćemo u najskorije vrijeme, maksimalnim angažovanjem neophodnog broja radnika, uspjeti da sistem u potpunosti stavimo u funkciju", naveo je Đalamić. 

On ističe da je jučerašnje jako olujno nevrijeme prouzrokovalo značajnu štetu na elektroenergetskim objektima i da je od sinoć otklonjen veliki broj kvarova. 

"Problema je juče bilo i na području Vlasenice u manjem obimu, gdje je van sistem bilo nekoliko trafostanica, a bez struje je bio i Bratunac, ali smo vrlo brzo uspjeli da grad snabdijemo iz alternativnih pravaca i stanje je na ovom području redovno", rekao je Đalamić.

Olujno nevrijeme na području Gradiška pričinilo je veliku štetu na elektromreži zbog čega je više od 7.000 potrošača bilo bez električne energije, a struju i dalje nema oko 3.000 potrošača.

Rukovodilac "Elektrodistribucije" Gradiška Mišo Čagljević rekao je Srni da je usljed jučerašnjeg nevemena u kvaru bilo 12 dalekovoda, a zabilježeno je i oko 140 kvarova na niskonaponskoj mreži na području mjesnih zajednica Laminci, Kočićevo, Seferovci, Karajzovci, Bistrica, Gašnica, Vrbaška, Dragelji, Rogolji i Čikule. 

"Do sada smo uspjeli otkloniti veći dio kvarova, ali je i dalje bez električne energije više od 3.000 potrošača", istakao je Čagljević i dodao da će veći broj potrošača do kraja dana dobiti struju. 

Prema njegovim riječima, najveći kvarovi zabilježeni su na 20-kilovoltnim dalekovodima Laminci, Kočićevo i Lakataši. 

Čagljević je naglasio da su sve ekipe na terenu i rade na otklanjanju kvarova nastalih usljed jučerašnjeg olujnog nevremena i zamolio sve potrošače za razumijevanje i strpljenje. 

Snažno nevrijeme zahvatilo je juče u popodnevnim časovima Gradišku, Srbac, Kozarsku Dubicu, Derventu, Bijeljinu, Ugljevik, Lopare, Brod i Srebrenicu. 

Na područjima Republike Srpske zahvaćenim olujnim nevremenom tokom jučerašnjeg dana ispaljeno ukupno 106 protigradnih raketa, saopšteno je iz preduzeća "Protivgradna preventiva Republike Srpske".

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)