Završena manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“

21:05, 16.10.2020.
Emitovanjem posljednje emisije na Radio-televiziji Republike Srpske završena je ovogodišnja manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“. 

Poštujući sve preporuke i ograničenja zbog pandemije virusa korona, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, manifestaciju realizovalo kroz šest kolažnih TV emisija čije je emitovanje počelo 9. a završilo 15. oktobra 2020. godine.  

Premijerno i reprizno, emisije su emitovane na više od četrdeset regionalnih i lokalnih televizija u Srbiji, uključujući i Radio televiziju Srbije.

Ministar za evropske integracije i regionalnu saradnju Zlatan Кlokić je izrazio zadovoljstvo zbog načina na koji je ove godine predstavljena saradnja između Republike Srpske i Srbije i što je, bez obzira na trenutnu situaciju, nastavljen kontinuitet održavanja manifestacije koja se organizuje osmu godinu za redom. 

„Dobili smo brojne pohvale za svaku od šest kolažnih TV emisija emitovanih u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, a kroz koje smo predstavili sve segmente saradnje institucija dvije republike, od privrede do kulture i očuvanja tradicije. Ljudima se dopao novi format tako da razmišljamo da za sljedeću godinu, ukoliko nam epidemiološka situacija dozvoli, napravimo kombinaciju televizijskog formata i manifestacije koja bi se održavala u dvoranama, pozorišnim salama i na trgovina širom Srbije.“, rekao je ministar Кlokić.   

Izvršna produkcija svih šest kolažnih tv emisija manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ povjerena je RTRS-u, uz kreativnu podršku ETM produkcije.