Doboj

Završena akcija anonimnog donatora

  • 04.09.2019. 19:36

Podjelom poslednjih pet koverti višečlanim porodicama završena je akcija anonimnog donatora. Od kraja prošle godine do danas, sa po 2000 maraka, obradovao je 104 porodice sa područja zvorničko tuzlanske eparhije, koje su dobile i krstile treće ili četvrto dijete. 

"Mislim da je naviše donnacija otišlo u Semberiju, bijeljinski kraj, a najmanje mislim da je dobila šamačka opština, jedno ili dvoje“, kaže Jerej Dragan Pavlović, paroh slatinski 

Kroz ruke poštara Ninoslava Žarića prošle su sve koverte. Na kraju je odnio i svoju. Nadeždu, Dositeja i najmlađeg Đurađa, podiže sa  suprugom Božidarkom. Zahvalni su na pomoći. Kažu da će dobro doći za sanaciju krova kuće. 

"Koverti je bio veliki broj na stotine mogu reći koverti, Saša je sve pregeldao, koji su ispunjavali uslove dobili su“, kaže Ninoslav Žarić, Kožuhe.

"To je nesvakidašnje kod nas i rijetko se kod nas viđa, ovo je rijedak oblik humanost, još anonimno obično ko čini dobro djelo želi da se snima i reklamira“, kaže Božidarka Žarić, Kožuhe. 

Donator je do kraja istrajao u odluci da ostane anoniman. Za roditelje je ipak imao poruku. 

"Želio bi smao od roditelja da svoju djecu nauče da se znaju zahvaliti za svačije dobro djelo i da ih nauče da preizuimaju obaveze i izvršavaju zadatke koje ih život čeka“, kaže Saša Živanović, koordinator projekta. 

Iako je na početku akcije pozvao i druge da mu se pridruže, do kraja je ostao usamljen u želji da podstakne rađanje u svom kraju. Zahvaljujući njemu mnoge porodice su sanirale kuće, uredile sobe za djecu, ili kupile potrepština za njih.