Prijem kod Radojičića

Učenici OŠ "Ivo Andrić" ostvarili zavidne karijere

  • 06.12.2018. 14:05

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas tokom prijema koji je organizovao povodom 60 godina postojanja Osnovne škole "Ivo Andrić", da je ova ustanova ostvarila velike rezultate i da su se u raznim oblastima istakli mnogi njeni učenici.

Radojičić je nakon prijema za predstavnike škole rekao da je ova ustanova, koja je prije rata nosila naziv "Braća Pavlić", iznjedrila mnogo ljudi koji su ostvarili zavidne karijere u različitim oblastima i koji su poznati širom svijeta. 

"Učenici ove škole su pobjeđivali u svim vrstama školskih takmičenja, a ova škola je svojevremeno imala i izvanrednu školu rukometa koja je bila baza sjajnih rukometnih generacija našeg `Borca`. Vjerujem da će se danas mnogi Banjalučani sa radošću sjetiti vremena kada su bili učenici ove škole", dodao je Radojičić. 

Direktor škole Željka Opačić naglasila je da škola "Ivo Andrić" tokom ove sedmice obilježava jubilej pod motom "Mostovi prijateljstva". 

Ona je rekla da je za potrebe obilježavanja jubileja izrađena monografija škole, koja će biti promovisana na večerašnjoj svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu Republike Srpske. 

"Očekujemo da će sa nama biti prijatelji iz Beograda, Novog Sada i Kranja, a u programu će učestvovati i brojni bivši učenici naše škole. Danas smo organizovali i međunarodni rukometni turnir koji se igra u sportskoj dvorani univerzitetskog kampusa", dodala je Opačićeva. 

Osnovnu školu "Ivo Andrić" trenutno pohađaju 984 učenika, a za šest decenija postojanja više od 13 učenika učenika i oko sedam hiljada učitelja i nastavnika.