Banjaluka

Zatvorena radionica "Ženska soba"

  • 26.04.2019. 19:35

Svoje mjesto u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske našla je i "Ženska soba". Panel diskusijom "Ženskom poslu nikad kraja" zvanično je zatvorena.

Posljednje veče ovog projekta bilo je posvećeno ženama koje se bave neobičnim zanimanjima. Pa tako su neke od žena po profesiji profesorice srpskog jezika, ali uspješno vode lokale, sa druge strane masteri kulturologije, ali prave kolače. 

Sve one kažu da žena u 21. vijeku žena mora da bude svjesna sebe, nezavisna i jaka i da je promjena ili dodatno zanimanje nastalo upravo iz težnje prema tome. 

Projekat "Ženska soba" koji je realizovan u saradnji sa MSURS imao je za cilj da udruži žene umjetnice u jedan prostor, metaforično prikazan kroz "Žensku sobu". Svaka od učesnica imala je priliku da govori o poziciji žene, o njenom djelovanju, postojanju i identitetu.

Inicijatorka projekta Ena Mitrovski kaže da je zadovoljna odzivom i učešćem građana. 

Kroz "Žensku sobu" prošlo je preko 20 umjetnica. Sve one dale su svoj doprinos kroz četiri panel diskusije. "Ženska soba" je otvorena u okviru projekta "Percepcije" koji ima za cilj udruživanje žena iz svih kreativnih sektora, ali i emancipacijom novih feminističkih tokova. 
 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.