Građani dali svoj doprinos

Zasukali rukave i uredili grad: Trebinjci obilježili Međunarodni dan planete Zemlje

  • 22.04.2019. 17:19

Trebinjci od sedam do 77 danas su zasukali rukave, uredili grad i na pravi način obilježili Međunarodni dan planete Zemlje. 

Pravu radnu akciju na jugu ukrasili su najmlađi, u Dučićevoj ulici su uz muziku i ples iscrtavali ekosisteme, simbolizujući prirodu i tako obilježili ovaj dan.

Đaci su uredili dvorišta oko škola, u gradu je trava pokošena, smeće pokupljeno, a park je besprijekorno čist. Brojni aktivi danas su se dali u čišćenje, među njima i vatrogasci.

"Uljepšavanje grada, pa se i Vatrogasno društvo Lastva, potrudilo se da doprinese malo gradu", kaže Miodrag Tomović, vatrogasac "Lastva". 

"Farbamo ovaj most, malo ga uređujemo da bude ljepši za prvomajske praznike i Vaskrs", kaže Miroslav Krunić, vatrogasac Mosko.

Direktor Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost" iz Trebinja Stevan Bekan rekao je da je osnovni smisao obilježavanja Međunarodnog dana planete Zemlje da se ukaže na važnost očuvanja životne sredine i uređenja grada, što Trebinje kao odgovorna lokalna zajednica i radi posljednjih godina. 

"Ako gledamo sa aspekta razvoja turizma mora da bude sve lijepo, mora da bude sve na svome mjestu. Isto tako ogroman je značaj za zdravlje naših sugrađana, tu je i aspekt razvoja poljoprivrede znači uslov i preduslov razvoja i svega ostalog jeste da živo u zdravoj i uređenoj životnoj sredini", kaže Bekan.

Akcije čišćenja i uređenja grada Trebinjcima nisu strane. Nedavno su brojni građani dali svoj doprinos i poslije olujnog vjetra svoj grad vratili na staro.

Iz gradskih službi za čistoću apeluju na sugrađane, ali i sve goste da Trebinje održavaju čistim jer kažu to zaslužuje grad sa statusom turističkog mjesta.

 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.