Zasjedao krizni štab, nema škole u Trebinju ni naredne sedmice

  • 16.04.2021. 13:40

U trebinjskim osnovnim i srednjim školama neće biti nastave ni u narednoj sedmici, tako da će školski objekti ostati prazni do kraja proljetnog raspusta, zaključeno je danas na sjednici Štaba za vanredne situacije u Trebinju.

"Iako u ostalim sredinama srednjoškolci i studenti počinju s nastavom, zaključili smo da zbog epidemiološke situacije, koja je u Trebinju još uvijek složena, i naredne sedmice nastavu izvodimo online", objasnio je nakon sastanka Mišo Pešić, direktor Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja.

Epidemiolog dr Jelena Durić je pojasnila da je, osim nepovoljne epidemiološke situacije, razlog za ovakvu odluku i taj što su u ovom talasu epidemije najviše obolijevali mlađi ljudi, odnosno djeca koja su u porodice donosila virus.

"To je ono što nam izaziva posebnu pažnju i što je uticalo na ovu odluku za nastavu na daljinu tokom naredne sedmice", kazala je Durić, dodavši da se u Trebinju zaista bilježi blagi pad broja oboljelih, ali je i manje testiranih i procentualno oboljelih ima još dosta.

Direktor JU "Ekologija i bezbjednost" Stevan Bekan, koji je predsjedavao današnjem zasjedanju, napomenuo je i to da je smrtnost oboljelih od korone i dalje velika, a da se 40 oboljelih liječi u takozvanoj dnevnoj bolnici u Đačkom domu, što situaciju čini složenom.

"U protekloj sedmici nismo imali prijava o kršenju mjera, tako da je u tom pogledu situacija znatno bolja, a što se tiče dezinfekcija javnih preduzeća i ustanova, mi to radimo svakih sedam dana, a javne površine dezinfikuje Komunalno preduzeće i Vodovod, tako da činimo sve što možemo da suzbijemo virus", kazao je Bekan.

Direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta je napomenuo da je na bolničkom liječenju u Trebinju trenutno 81 pacijent, od čega je 57 na kiseoničkoj potpori, a dva na neinvazivnom respiratoru, što je manje nego u prethodnom periodu", kazao je Lambeta.

On je dodao da jedino zabrinjava porast broja pacijenata iz Gacka koji se liječe u Bolnici Trebinje.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.