Kotor Varoš

Zaplavljeno 50 domaćinstava, evakuisano 15 lica

  • 14.05.2019. 10:14

U poplavnom dijelu rijeke Vrbanje zaplavljeno je 50 domaćinstava, najviše u mjesnoj zajednici Vrbanjci i naseljima Čitluk, Novo Selo i Šibovi, a evakuisano je i 15 lica.

Ekipe Crvenog krsta trenutno dostavljaju prehrambene pakete i vodu za piće najugroženijim domaćinstvima Čitluku i Vrbanjcima. 

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan rekao je Srni da je magistralni put Kotor Varoš-Banjaluka neprohodan zbog klizišta u naselju Marjanovići, a odroni i nabujala Vrbanja izazvali su ogromne štete na lokalnim putevima i mostovima. 

On je istakao da su najkritičnija klizišta u Kruševu Brdu, Bodnjiku, Podbrđu i Rujevici. 

"Aktivirana su klizišta u mjesnim zajednicama i putna infrastruktura je u velikoj mjeri oštećena. Pojedini mostovi nisu u funkciji, a dežurne ekipe su danonoćno na terenu i rade na prohodnosti puteva", rekao je Sakan. 

Potrošači u Novom Naselju sinoć su ostali bez električne energije, jer je kotorvaroška "Elektrodistribucija" bila prinuđena da isključi dvije trafostanice. 

"Voda je nadirala u trafostanice i one su preventivno isključene, a jutros je stanje normalizovano", zaključio je Sakan. 

Snabdijevanje električnom energijom je otežano u mjesnim zajednicama Vrbanjci, Obodnik i Maslovare, jer su usljed obilnih padavina oštećeni dalekovodi. 
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.