MUP Republike Srpske

Zajednička vježba specijalaca Republike Srpske, Amerike i SIPA-e  

  • 15.03.2019. 17:21

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u saradnji sa Kancelarijom vojnog atašea Ambasade SAD u BiH i Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su u Banjaluci realizovali zajedničku vježbu s ciljem unapređenja kapaciteta specijalnih snaga za reagovanje u svim vrstama kriznih situacija.

Vježbi, koja je za cilj imala unapređenje kapaciteta specijalnih snaga za reagovanje u svim vrstama kriznih situacija, te poboljšanje njihove međusobne komunikacije i djelovanja, prethodila je obuka, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske. 

"MUP Republike Srpske ostvaruje dugogodišnju saradnju sa američkim Timom za vezu snaga za specijalne operacije (SOFLE tim), kroz koju je izvršeno niz obuka za unapređenje kapaciteta Specijalne antiterorističke jedinice, a očekuje se i nastavak saradnje", navodi se u saopštenju. 

U vježbi je učestvovalo 30 pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, 30 pripadnika SIPA-e i šest pripadnika SOFLE tima. 

Vježbi, koja je održana u prostoru kasarne "Kozara", prisustvovali direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum, vojni ataše Ambasade SAD u BiH Majkl Tarkvinto, predstavnik EUFOR-a brigradni-general Gabor Horvat, te komandanti specijalnih jedinica MUP-a Republike Srpske i SIPA-e. 

Тагови: