Milorad Dodik

Zahvalnost Iliji Ivanoviću za rasvjetljavanje istine o stradanju Srba

  • 17.09.2019. 13:14

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Ilije Ivanovića, posljednjeg preživjelog učesnika proboja jasenovačkog logora aprila 1945. godine, ukazavši na njegov veliki doprinos rasvjetljavanju istine o stradanju Srba u Drugom svjetskom ratu.

"Sa velikom tugom primio sam vijest o smrti Ilije Ivanovića, velikog patriote i borca za istinu, koji je svjedočio o zvjerstvima u logoru Jasenovac i učešću u proboju i sve opisao u svojoj knjizi 'Svjedok jasenovačkog pakla'", istakao je Dodik.

On je naglasio da srpski narod mora biti vječno zahvalan Iliji Ivanoviću na njegovom svjedočanstvu o počinjenim zločinima u logoru Jasenovac, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Primite izraze mog dubokog saučešća i saosjećanja u vašoj boli. Tužna vijest o smrti Ilije Ivanovića potresla je ne samo vas, članove njegove porodice, već i sve njegove prijatelje, poznanike, bivše učenike i istinske patriote", navodi se u telegramu saučešća.

VIŠKOVIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA POVODOM SMRT ILIJE IVANOVIĆA

 Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici Ilije Ivanovića, učesnika proboja jasenovačkog logora u aprilu 1945. godine, navodeći da će ostati upamćen kao borac za otkrivanje istine o stradanju srpskog naroda i za ostvarivanje prava logoraša.

"Sa tugom sam primio vijest o smrti Ilije Ivanovića, koji je bio posljednji preživjeli učesnik proboja jasenovačkog logora, bez čijeg svjedočenja bi mnoge priče o stradanju Srba u Drugom svjetskom ratu i mučenjima u Jasenovcu ostale zauvijek zaboravljene", naveo je Višković, koji je porodici uputio izraze najdubljeg saučešća.

Posljednji preživjeli učesnik proboja logora Jasenovac Ilija Ivanović iz Gornjih Podgradaca, kod Gradiške, preminuo je danas u 91. godini.

On je sa 14 godina odveden u Jasenovac iz rodnih Gornjih Podgradaca, u kolonama u kojima su bili brojni civili iz potkozarskog kraja, među kojima djeca, žene i stari.

Ivanović je o zvjerstvima u logoru Jasenovac i učešću u proboju govorio za mnoge medije, te sve opisao i u svojoj knjizi "Svedok jasenovačkog pakla". 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм