Zahvalnica kompaniji "Hemofarm" za vrijednu donaciju

17:03, 04.11.2020.
Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović uručila je zahvalnicu kompaniji "Hemofarm" za donaciju ultrazvučnog aparata ovoj zdravstvenoj ustanovi za potrebe sprovođenja projekta besplatnih preventivnih pregleda građana.

Iz Doma zdravlja Banjaluka je saopšteno da je riječ o savremenom portabilnom ultrazvučnom aparatu vrijednom 36.270 KM, koji je "Hemofarm" donirao u okviru projekta "Za tvoje dobro".

"Ovim gestom "Hemofarm" je ponovo pokazao da posluje kao društveno odgovorna kompanija koja brine o potrebama lokalne zajednice i stanovništva grada Banjaluka", navodi se u saopštenju.

Ovaj ultrazvučni aparat je prenosiv i time je omogućeno da pregledi obavljaju na terenu van Odjeljenja radiološke i ultrazvučne dijagnostike.

Tokom sprovođenja projekta "Za tvoje dobro", pregledano je ukupno 1.645 građana i pruženo je 2.265 usluga.

"Od tog broja urađeno je ukupno 366 ultrazvučnih pregleda dojke, 1.452 ultrazvučna pregleda abdomena i 447 ultrazvučna pregleda prostate", ističe se u saopštenju.

Odjeljenje radiološke dijagnostike Doma zdravlja Banjaluka je najveća organizaciona jedinica na primarnom nivou zdravstvene zaštite iz ove oblasti u Srpskoj, kako po broju doktora–specijalista radiologije i viših radioloških tehničara, tako i po broju pacijenata koji koriste njegove usluge.

Projekat "Za tvoje dobro" je zaustavljen zbog trenutne epidemiološke situacije u vezi sa pandemijom virusa korona, te je u planu da bude nastavljen po okončanju pandemije.