Darko Mladić

Zahtjev za privremeno puštanje generala Mladića biće upućen narednih dana

  • 10.12.2018. 15:02

Zvanični zahtjev da general Ratko Mladić bude pušten iz pritvorske jedinice na četiri dana da bi obišao grobove najbližih članova porodice u Kalinoviku i Beogradu biće upućen Mehanizmu u Hagu do kraja ove sedmice, a ne danas kako je ranije najavljivano, izjavio je Srni generalov sin Darko Mladić.

On je pojasnio da je advokat odbrane generala Mladića iz Holandije danas morao hitno po drugom predmetu da otputuje u Јužnoafričku Republiku i do njegovog povratka odbrana najvjerovatnije neće moći podnijeti zahtjev.

"Ostajemo pri tom, ali zahtjev neće danas biti podnesena nego za par dana", rekao je Mladić i dodao da je odbrana dobila informacije o garanciji Vlade Srbije da će obezbijediti generala Mladića na svojoj teritoriji i vratiti ga nazad u pritvor.

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Darko Mladić je rekao da je i obilazak groblja jedno od elementarnih prava svakog čovjeka i da ne vidi zašto bi puštanje njegovog oca po toj osnovi bio problem.

"Sačekaćemo da vidimo kakva će biti odluka", rekao je on, naglasivši da je njegov otac rođeni borac i da ga to i drži u životu.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.