U utorak razvedravanje

Zahlađenje: Zabijelio snijeg i na Manjači FOTO

  • 12.04.2019. 13:38

U Rpbiblisi Srpskoj jutros se zabijelio snijeg u mnogim područjima. Kako su i najavili meteorolozi, stiglo je zahlađenje.

Zabijelilo se na Manjači.

Pogledajte fotografije!

Snijeg je pao i na Jahorini!

U Republici Srpskoj će za vikend biti oblačno i prohladno sa mjestimičnim padavinama, dok se razvedravanje očekuje u utorak, 16. aprila, rekao je Srni dežurni meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Igor Kovačić.

On je naveo da će padavina tokom vikenda biti najviše na sjeveru, zapadu i krajnjem istoku Srpske, dok će u ostalim krajevima biti suvo sa prolaznom kišom.

"Takvo vrijeme će biti i u ponedjeljak, 15. aprila, a razvedravanje očekujemo u utorak, 16. aprila. U dane vikenda i ponedjeljak temperature vazduha biće između dva i osam stepeni Celzijusovih, a na planinama može biti i slabog mraza", rekao je Kovačić.

On je dodao da će sutra tokom dana temperatura biti između osam i 12 stepeni, a u nedjelju je moguć porast na 10 do 15 stepeni Celzijusovih, koliko se očekuje i u ponedjeljak.

Kovačić je rekao da će u utorak na planinama biti mraza, a jutarnja temperatura biće od minus dva, u ostalim krajevima između dva i šest stepeni, na jugu stepan-dva više, a maksimalna dnevna temperatura biće do 18 stepeni Celzijusovih.

"Uglavnom će biti porasta temperature, tako da ćemo se ponovo vratiti na prave proljećne temperature u drugoj polovini sljedeće sedmice", rekao je Kovačić.

Тагови: