Prijedor

Za vodovod u 11 naselja 9,4 miliona KM

  • 12.02.2019. 16:30

U Prijedoru je danas potpisan ugovor o izvođenju radova u okviru projekta izgradnje tercijarne vodovodne mreže sa kućnim priključcima naselja vezanih za sistem vodosnabdijevanja "Crno vrelo" na području grada za šta je namijenjeno 9,4 miliona KM.

Gradonačelnik Milenko Đaković rekao je da je riječ o završnoj fazi izgradnje ovog regionalnog vodovoda na području Prijedora. 

"Iskazujem veliko zadovoljstvo što je na tenderu kompanija `Hidrokop` iz Banjaluke dobila ovaj posao, jer su oni prepoznati na ovim prostorima po kvalitetno urađenim poslovima, pogotovo na izgradnji primarne mreže za područje Omarske", rekao je Đaković novinarima nakon potpisivanja ugovora. 

Šef Tima za upravljanje projektom "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske" Radmila Mihić rekla je da je ovaj ugovor vrijedan osam miliona KM (bez PDV-a) i da je finansijski najveći u posljednjih sedam godina koliko se projekat realizuje u Srpskoj. 

"Do njega smo mogli doći samo uz zajedničko djelovanje lokalne zajednice koja vodi računa o interesu građana, profesionalne kompanije, odnosno izvođača radova, koji se pokazao kao profesionalan i odgovoran u prethodnoj saradnji i stručnog znanja tima Ministarstva finansija Republike Srpsk/ koji je posvećen svom poslu", rekla je Mihićeva. 

Direktor kompanije "Hidrokop" Radislav Babić naglasio je da će radovi biti kvalitetno izvedeni u predviđenom roku od 18 mjeseci, dodajući da je riječ o 316 kilometara trase i priključcima za 4.200 domaćinstava. 

Direktor prijedorskog "Vodovoda" Vlado Reljić naveo je da će ovom mrežom biti pokrivena naseljena mjesta Petrov Gaj, Niševići, Gradina, Kamičani, Marićka, Lamovita, Kevljani, Omarska, Jelićka, Bistrica i Krivaja, ali da je nerealno očekivati da svi budu zainteresovani za priključke. 

"Očekujemo više od 50 odsto", rekao je Reljić i pojasnio da će učešće građana u ovom velikom i kompleksnom projektu na kojem je "Vodovod" angažovan već godinama iznositi 900 KM po domaćinstvu. 

Ugovor koji je danas potpisan realizuje se 50 odsto kreditom Evropske investicione banke, koji vraća grad Prijedor, 35 odsto donatorskim sredstvima koja obezbjeđuje Vlada Republike Srpske i 15 odsto učešćem grada Prijedora.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.