Za vikend susnježica i snijeg

  • 25.12.2020. 10:01

U većini krajeva u Republici Srpskoj za vikend će padati susnježica i snijeg, a prestanak padavina očekuje se u nedjelju do kraja dana, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U toku noći na subotu usljed pada temperature, kiša prelazi u susnježicu i snijeg, te će doći do formiranja snježnog pokrivača.

Sutra ujutro biće oblačno sa padavinama, dok se uveče očekuje smanjenje intenziteta padavina koje će se ponegdje zadržati i tokom noći na nedjelju.

Tokom dana će i dalje biti sa snijegom u većini predjela, na jugu sa kišom, dok se uveče očekuje smanjenje intenziteta padavina koje će se ponegdje zadržati i tokom noći na nedjelju.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni, a na jugu slaba bura.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus jedan do tri, na planinama oko minus četiri, a najviša dnevna od nula do pet, na jugu do sedam, a na planinama od minus tri stepena Celzijusova.

U nedjelju, 27. decembra, ujutru će i dalje biti oblačno uz slabe padavine, na planinama i u višim predjelima uz provejavanje susnježice i snijega.

Do kraja dana očekuje se da će padavine postepeno slabiti, a potom i prestati.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus četiri do jedan stepen, na planinama oko minus šest stepeni, a najviša dnevna od minus jedan do tri stepena, na jugu do sedam, na planinama od minus tri stepena Celzijusovih.

U ponedjeljak, 28. decembra, će tokom noći i jutra biti oblačno u većini krajeva, na jugu i jugozapadu sa kišom koja se ledi pri tlu, lokalno uz maglu oko rijeka i po kotlinama.

Tokom dana će biti oblačno uz kišu u većini predjela osim krajnjeg sjeveroistoka.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus jedan do tri, na jugu do šest stepeni, a najviša dnevna od tri do osam, na planinama od jedan stepen, na jugu oko 10 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 29. decembra, ujutru će biti pretežno vedro u većini predjela, na krajnjem jugu oblačno sa kišom, a tokom dana promjenljivo do pretežno oblačno, na jugu sa kišom, u višim predjelima jugozapada moguć je snijeg.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus jedan do četiri, na sjeveru do šest stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna biće od tri do osam, na planinama od jedan stepen, na krajnjem sjeveroistoku i jugu i do 13 stepeni Celzijusovih.