Višegrad

Za učenike besplatno skijanje na Jahorini

20:17, 08.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Opština Višegrad obezbijedila je i ove godine besplatne časove skijanja za učenike lokalne Osnovne škole "Vuk Karadžić", koji će naredna četiri vikenda putovati na Jahorinu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je i ove godine, kao i prošle, u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina dogovoreno da djeca iz ove osnovne škole u februaru i početkom marta mogu da idu na besplatno skijanje. 

"Vjerujem da će ovaj vid podrške Olimpijskog centra Jahorina našoj djeci biti omogućen i u narednim godinama", naveo je Đurević i rekao da mališani već sutra idu na planinu. 

Đurević je istakao da će učenici na planinu ići u pratnji nastavnika, a biće im obezbijeđeno besplatno korištenje skijališta i drugih posebno uređenih površina namijenjenih za skijanje i specijalizovane zimske sportske aktivnosti. 

Direktor višegradske Osnovne škole "Vuk Karadžić" Momir Radojčić zahvalio je opštini Višegrad i načelniku Đureviću što imaju razumijevanja prema mladima, te ocijenio da će ovo putovanje uticati na razvoj zdravog duha kod učenika. 

"Ovo je od velikog značaja za naše učenike - da se upoznaju o ljepotama Jahorine, osjete zimsku atmosferu i nauče skijati", rekao je Radojčić. 

Pomoć opštini Višegrad u organizaciji odlaska osnovaca na skijanje pružilo je i preduzeće "Hidroelektrane na Drini".