Ministarstvo poljoprivrede

Za nabavku paleta za jabuke obezbjeđeno pola miliona maraka

  • 12.10.2018. 14:41

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ističe da je kao i ranijih godina finansiralo nabavku boks-paleta voćarima, iako je riječ o osnovnom sredstvu koje svaki voćar sebi treba da nabavi ako se bavi tim poslom, te pozvalo pojedine predstavnike poljoprivrednih proizvođača da prestanu da obmanjuju javnost.

Iz Ministarstva podsjećaju da se Udruženje voćara Republike Srpske obratilo Ministarstvu sa ovim problemom, koje je na vrijeme, mjesec dana prije početka berbe, obezbijedilo dodatnih pola miliona KM za nabavku još 10 hiljada boks-paleta za jabuke. 

"Umjesto da samo prenese istinu - da je na ovaj način Ministarstvo znatno pomoglo voćarima, predsjednik udruženja voćara Dragoje Dojčinović uporno u svima drugima nalazi krivca, osim u svojoj nesposobnosti, jer se osnovno sredstvo za rad ne nabavlja nekoliko dana prije početka berbe", saopšteno je iz Ministarstva. 

Dojčinović je za RTRS izjavio da će između 20 i 30 odsto jabuka ostati neobrano zbog nedostatka ambalaže, odnosno boks-paleta za jabuke.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина