Za bolnicu u Bijeljini stiže novi ugovor iz Fonda zdravstvenog osiguranja

  • 30.09.2020. 19:29

Za bijeljinsku bolnicu Sveti Vračevi iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske stiže veći ugovor. I to za 7 i po miliona KM. 

Direktor Fonda Dejan Kusturić zadovoljan je radom bijeljinske bolnice. Pouzdana je, kaže, za osiguranike u ovoj regiji. 

"Naši građani, odnosno osiguranicima, ja ih pozivam da koriste, ako baš moraju, usluge iz bijeljinske bolnice i da ne moraju da idu u Srbiju ili bilo koju drugu lokaciju. I opremljenost i kadar sa kojim sam danas pričao i svi uslovi daju sigurnost da imamo nekoga na koga se možemo pouzdati", kaže Dejan Kusturić, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

"Zadovoljni smo što smo dobili i podršku od direktora Fonda zdravstva za sve one aktivnosti koje planiramo da radimo u narednom periodu pored redovnih aktivnosti koje radi bijeljinska bolnica. A vi ste upoznati da planiramo angio sala da uskoro počne da radi 24 sata dnevno u Bijeljini, da planiramo veliki napredak u oftalmologiji, vaskularnoj hirurgiji, ortopediji i drugim granama medicine", kaže Zlatko Maksimović, v.d. direktora JZU Opšta bolnica "Sveti Vračevi".

Kusturić je pohvalio i rad Doma Zdravlja u Bijeljini koji je obišao. Osiguranici u Bijeljini mogu biti u potpunosti zadovoljni sa ove dvije zdravstvene ustanove jer imaju sve što je potrebno -  od materijalno-tehničke do kadrovske opremljenosti. 

"Što se tiče Fonda Zdravstvenog osiguranja on je ove godine za nekih blizu 8 miliona maraka više uložio na području Bijeljine i sada je to negdje oko 33 miliona maraka za finansiranje zdravstvene zaštite za osiguranike koje pokrivaju Dom zdravlja i Bolnica Bijeljina", rekao je Kusturić.

"Osiguranih i verifikovanih osiguranika na području Bijeljine Dom Zdravlja ima 78.468. Pošto nam sutra, od 1. oktobra kreće registracija i preregistracija, mi ćemo uložiti sve napore da povećamo taj broj tako da bi i u godinama koje dolaze imali još bolju saradnju", kaže Danijela Đukin, direktor Doma zdravlja u Bijeljini.

Bolnica i Dom zdravlja u Bijeljini uspješno se nose i sa svojim zadacima kada je riječ o virusu korona, kaže Kusturić. Nada se da će dolaskom vakcine protiv Kovida 19 i usvajanjem svih zaštitnih mjera što prije moći da se okrenu drugim stvarima kojima se ove dvije zdravstvene ustanove bave pri liječenju drugih bolesti.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок