Održiv povratak

Za asfaltiranje puta Rašići-Kalačka 35 hiljada KM

  • 19.07.2018. 13:23

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske obezbijedilo je 35 hiljada KM za asfaltiranje dionice puta Rašići-Kalačka u mjesnoj zajednici Bijelo Brdo na području opštine Derventa.

Ugovor o sufinansiranju ovog projekta danas su u Banjaluci potpisali ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i predstavnici Udruženja povratnika sjeverozapadne Posavine "Posavljak" iz Dervente Franjo Blažević i Ante Matijević. 

Projekat će biti realizovan u okviru Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2018. godinu, a njegovim sufinansiranjem Ministarstvo za i izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske nastavlja da podržava infrastruturne projekte u Derventi i održivi povratak. 

Čordaš je razgovarao sa predstavnicima Udruženja "Posavljak" i o ostalim projektima čiji je cilj pružanje podrške Hrvatima na području Dervente, te o uslovima života hrvatskih povratnika u Bijelom Brdu. 

"Čordaš je izrazio zadovoljstvo radom ovog udruženja i istakao njegov značaj u za povratak i opstanak Hrvata u posavskom kraju", saopšteno je iz Ministarstva za i izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske. 

Blažević i Matijević su istakli da su sa Ministrstvom i do sada imali veoma dobru saradnju i da očekuju nastavak podrške za rješavanje problema sa kojima se susreću Hrvati u posavskoj regiji. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином