Mještani uplašeni

Za 20 minuta podivljala rijeka, poplavila kuće kod Prijedora FOTO/VIDEO

  • 12.05.2019. 20:48

Rijeka Puharska popodne je izlila u naselju Urije, a voda je ušla u unutrašnjost nekoliko kuća u ovom prijedorskom mjestu.

Redakciji Srpskainfo obratili su se uplašeni mještani koji tvrde da je za dvadesetak minuta ova rijeka ugrozila njihova domaćinstva.

"Oko 17 sati i 40 minuta Puharska je počela naglo da raste, a već u 18:05 izlila je iz svoga korita. U nekoliko kuća voda je ušla, dok je veliki broj domaćinstva ugrožen", rekao nam je mještanin ovog naselja.

Dodaje da su ugrožene kuće u ulicama, Unska, Mrakovačka i Krajičkog odreda.

"Problem je što ima mnogo otpada i šiblja u rijeci, ali i renoviran je most u Unskoj ulici pa je sužen prolaz zbog čega voda lakše izliva", priča on.

Navodi da očekuju da im u pomoć stignu prijedorski vatrogasci.

"Zvali smo vatrogasce, ali apelujemo na sve službe za sapasavanje da dođu na teren i pomognu nam da odbranimo svoje domove", ističe on.

Kaže da će ova noć, ali i naredni dani biti neizvjesni za mještane Urija koji žive uz Puharsku.

Inače, u Prijedoru je danas popodne počela da pada jaka kiša, a meteorolozi su najavili da će količine padavina narednih dana biti iznad prosječnih.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.