Vulić: Dešavanja u vezi s migrantskom krizom dokaz koliko je Milorad Dodik bio u pravu

  • 28.08.2020. 14:59

"Svjedoci smo koliko je srpski član predsjedništva Milorad Dodik bio u pravu, kada je unazad nekoliko godina, govorio da ćemo se susresti sa migrantskom krizom i sa svim onim sa čime se Bosna i Hercegovina danas susreće." Izjavila je to Sanja Vulić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Navela je i kako je strateški najvažnija odluka Republike Srpske bila ta da se ne dozvoli pravljenje bilo kakvih centara za ljude bez identifikacije koje u BiH nazivamo migrantima.

"Stav Republike Srpske je vrlo jasan i svi mi koji istinski volimo Republiku Srpsku nećemo dozvoliti da se bilo kakva nepoznata lica nalaze na našoj teritoriji niti da opstaju na bilo kakav način na našoj teritoriji", dodaje Vulićeva.

"Republika Srpska za sve one koji nemaju identifikacione dokumente, odnosno, one koji se nazivaju 'migranti' može biti samo prolazna putanja", poručuje ona.

Navodi i da su izjave ministra Selma Cikotića na granici neukusa i nesvakidašnje za jednog političara, ali da potvrđuju tezu da je političkom Sarajevu u interesu a se izvrši islamizacija BiH.

"U tome Republika Srpska neće učestvovati, nas obavezuju svi naši preci, svi oni koji su živote dali za Republiku Srpsku, da ne dozvolimo bilo kakvu islamizaciju i da je Bosna i Hercegovina moguća samo u okvirima Dejtonskog mirovnog sporazuma, a to podrazumijeva da Republika Srpska ima svoj definisani dio kao i Brčko distrikt i Federacija BiH", zaključila je Sanja Vulić.